Ofer cursuri de muzica folk chitara-voce-compozitie tarif 30 ron la club sau 50 ron la domiciliu, cu posibilitati de promovare pentru cei talentati si dornici de o cariera in domeniu...

domingo, 20 de julio de 2008

TRUPA VIS RENASTE

In perioada 18-20 iulie 2008, s-a desfasurat in comuna Vulcana Pandele, aflata la 13 km de Targoviste, prima mini-tabara folk din mediul rural la initiativa poetului Victor Mihalache si a lui Tica Luminare(Karma). Tabara s-a aflat sub semnul "VIS-pro folk", in ideea reluarii activitatii Trupei Vis, activitate incheiata in uma cu peste 10 ani, trupa din componenta careia au facut parte solisti si grupuri folk din intreaga tara(Targoviste, Giurgiu, Sibiu, Botosani, Bucuresti etc).
La aceasta prima editie a participat si grupul Karma, vechi membru al Trupei Vis inca din anul 1996 prezent si pe cele doua albume ale trupei "Suflet de vazut prin noapte" si "Trupa Vis in concert" lansate in anii 1996 respectiv 1997. Timp de trei zile participantii din Targoviste, Giurgiu, Bucuresti si Calarasi, au susinut recitaluri, s-au intalnit cu primarii localitatilor Aninoasa si Vulcana, au participat la evenimentele prilejuite de Zilele comunei Vulcan, au vizitat numeroase obiective turistice din zona si au dezbatut probleme legate de viitorul folk-ului romanesc in actualul context si implicit continuarea dar si dezvoltarea taberei de folk pe viitor.
In acest sens, primarul comunei Vulcana i-a insotit pe acestia in locul unde se preconizeaza ca incepand de anul viitor sa se desfasoare evenimentele legate de tabara folk, un platou cu o deschidere destul de mare aflat la marginea localitatii langa schitul Fusea, unul dintre obiectivele importante din zona. Evenimentul se vrea a fi pe viitor un fel de Woodstock al folk-ului, un Folkstock asa dupa cum spunea mai in gluma mai in serios Tica.
Pozitia aleasa de catre Victor Mihalache, organizatorul taberei si totodata conducatorul trupei Vis, este mai mult decat potrivita oferind o panorama deosebita asupra zonei submontane ce inconjoara platoul, singura problema ce urmeaza a fi rezolvata de catre autoritatile locale fiind sursa de apa, aceasta lipsind cu desavarsire.
Ultima seara, sambata 18 iulie, membrii Trupei Vis au sustinut un concert la casa memoriala a gravorului Gabriel Popescu, devenita intre timp muzeu... Un bonus oferit de organizatori a fost posibilitatea celor prezenti de a observa prin telescop Luna si planeta Jupiter.

1 comentario:

razvan dijo...

felicitari pentru initiativa si daca se poate sa anuntati astfel de evenimente inainte.